6 sätt att bedriva modern marknadsföring » Så lyckas du med!

Digitaliseringen är allt mer påtaglig, och som en konsekvens av det måste nästan alla företag förändra sina marknadsföringsrutiner för att kunna fortsätta vara lyckosamma. Bland moderna marknadsföringsmetoder inkluderas.

 

6 moderna marknadsföringsmetoder

  1. SEO: Konsten att synas i sökmotorer. Denna punkt är extra viktig.
  2. Social media marketing: Konsten att ta plats på sociala medie-plattformar.
  3. Betald annonsering (Google Ads): Gör så du alltid syns först i sökmotorerna.
  4. Content marketing: Unikt innehåll som vinner förtroende hos en specifik målgrupp.
  5. Sponsring: Betala för att synas genom att sponsra en person eller ett event.
  6. B2B marketing: Företag samverkar med andra företag online, men mål att båda ska gagnas.

I texten nedan går vi igenom samtliga punkter som nämns ovan i större detalj.

 

1. SEO

SEO är ett engelskt begrepp som betyder Search Engine Optimization, och den svenska termen lyder sökmotorsoptimering. En webbsida som är sökmotorsoptimerad bidrar till att rätt personer besöker din webbsida, att många personer besöker din webbsida samt att din webbsida återfinns högt upp bland Googles sökresultat.

Metarobotar från sökmotorer likt Google, Bing och DuckDuckGo söker kontinuerligt igenom alla webbplatser, inklusive din. Om de automatiserade robotarna märker av att din webbsida innehåller material av bra kvalitet, rätt typ av material samt att webbsidan har en välgrundad länkstrategi rankar den högre bland sökmotorsresultaten.

Det är en bra idé att använda sig av en SEO-byrå om du vill öka sin synlighet på Google, som är både ett av världens mest innovativa företag såväl som webbens mest använda sökmotor.

 

2. Social media marketing

Social media marketing, eller SMM, innebär att du köper annonsplatser på digitala plattformar såsom Facebook, Instagram eller LinkedIn, med mål att öka din synlighet. I många fall kan du anpassa dina annonser mot specifika målgrupper, såsom män mellan 20 och 25 år som bor i en storstad.

 

 

3. Betald annonsering

Med Google Ads kan du synas på bland annat webbsidor, på Youtube eller i Googles sökmotor såvida du betalar en förutbestämd avgift. Du kan antingen betala för varje besökare som tar sig till din webbsida, alternativt välja att betala varje gång annonsen visas upp för en potentiell besökare.

Precis som med med social media marketing är det lätt att målgruppsanpassa annonskampanjen, vilket innebär att det främst är personer som är intresserade av ditt företag som får ta del av annonserna.

 

4. Content marketing

Content marketing, eller innehållsmarknadsföring, syftar på att du använder dig av en smart strategi för att attrahera rätt målgrupp. En content marketing-kampanj ska inkludera innehåll som kunden vill ta del av. Innehållet ska även vara publicerat vid rätt tidpunkt, på rätt sätt och i den kanal vari målgruppen befinner sig.

Innehållsmarknadsföring sker alltid på mottagarens villkor. Det betyder att du alltid måste anpassa dig till den plattform där målgruppen finns såsom webben, Facebook eller LinkedIn.

 

5. Sponsring

Sponsring är en form av associationsmarknadsföring där ditt varumärke exempelvis förknippas med en person eller en tillställning. För att nämna ett exempel har den svenska artisten Zara Larsson, som är en stark kvinnlig innovatör, sponsrats av den kinesiska tekniktillverkaren Huawei.

Ett av delmålen med att sponsra en kändis är att mottagaren ska betrakta ditt varumärke som lika beundransvärt som kändisen, vilket höjer ditt varumärkes status.

 

6. B2B marketing

B2B marketing, eller Business to Business-marknadsföring sker mellan två företag, medan B2C-marknadsföring uppstår när ett företag säljer en produkt till en kund. B2B marketing kräver dock ett tydligare kundfokus, en högre produktkunskap och en längre beslutsprocess i jämförelse med B2C-marknadsföring.

Enligt nya rön vill B2B-kunder endast ha en begränsad kontakt med säljare, och för att lyckas med det är det vara en bra idé att exempelvis starta en e-handel, vari andra företag kan köpa produkter på ett effektivt sätt.

6 sätt att bedriva modern marknadsföring » Så lyckas du med!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen