Tre bra kreditkort för entreprenörer | Komplett lista!

I den här artikeln pratar vi mer om de fördelar som tillkommer när man väljer att skaffa ett företagskreditkort, och avslutningsvis berättar vi mer om tre kreditkort som lämpar sig väl för entreprenörer.

 

6 fördelar med ett kreditkort som entreprenör

  1. Dina reseräkningar digitaliseras: Vilket medför enklare hantering och administration.
  2. Dina företagsinköp samlas på en månadsfaktura: Vilket medför att du får en bättre ekonomisk överblick.
  3. Enklare kontering av utlandsresor: Vilket även det medför att administrationen förenklas.
  4. En reseförsäkring kan inkluderas: Ett flertal företagskort inkluderar ett kostnadsfritt reseskydd.
  5. En applikation inkluderas: I vilken alla fakturor och kvitton samlas. I applikationen kan du även se ditt saldo.
  6. Kundsupport inkluderas: Det är brukligt att kundsupport via telefon samt direktchatt erbjuds.

Nedan pratar vi mer om tre kreditkort som svenska storbanker utfärdar, som lämpar sig väl som företagskort.

 

Tips: Kreditkortjämförelse är en bra resurs för att jämföra de bästa kreditkorten.

 

3 utmärkta kreditkort för företag

 

1. Länsförsäkringars kreditkort för företag

Med det företagskort som Länsförsäkringar utfärdar inkluderas ett flertal förmåner, men du måste dock vara företagskund för att kunna ansöka om kortet. Länsförsäkringars företagskort fungerar med Samsung Pay, Google Pay, Fitbit Pay samt Garmin Pay, och utöver det får du ta del av en avancerad mobil applikation som är kopplat till ditt företagskreditkort.

Länsförsäkringars företagskort kostar 400 kr årligen. Inget valutaväxlingspåslag tillkommer, men du måste dock betala en avgift på 2 % eller minst 20/35 kr vid kontantuttag i utlandet.

 

4 förmåner med Länsförsäkringars företagskort

  1. En allriskförsäkring inkluderas: Som ersätter oavsiktliga och plötsliga skador på viss hemelektronik samt alla typer av vitvaror. Allriskförsäkringen gäller i 2 år från inköpsögonblicket.
  2. En förlängd garanti inkluderas: Som utökar den garanti som tillverkaren erbjuder med upp till två år.
  3. En prisgaranti inkluderas: Som medför att du får tillbaka mellanskillnaden på ditt inköp om du hittar samma produkt till ett lägre pris hos en lokal konkurrent.
  4. En reseförsäkring inkluderas: Om du betalar minst 75 % av resan med ditt företagskreditkort.

 

Läs mer: Så fungerar blockchain.

 

2. Eurocards företagskort

Det företagskort som Eurocard utfärdar kostar antingen 525 eller 1 500 kronor. Priset skiftar beroende på om du vill teckna dig för Eurocard Corporate Gold eller Eurocard Corporate Platinum. Platinumkortet lämpar sig bäst för kunder som reser frekvent då VIP-service, spärrservice samt concierge service endast inkluderas för detta mer påkostade kort.

Båda av korten inkluderar dock all nödvändig basfunktionalitet såsom kreditkortsapplikationen samt administrationsplattformen Eurocard Portal.

 

3. Swedbanks företagskort

Swedbank erbjuder tre typer av kreditkort för företag: Visa Business Card, American Express Corporate Card samt American Express Corporate Gold Card. Korten kostar från 450 till 1 250 kronor, men det är bara Visa Business Card som inkluderar en mobil applikation för ekonomihantering.

Swedbank erbjuder även kortet Bankkort Business, där dina inköp dras direkt från ditt företagskonto. Men om du tecknar dig för det kortet går du miste av de förmåner som deras företagskreditkort ger dig tillgång till likt en inkluderad reseförsäkring samt en olycksfallsförsäkring.

De företagskort som Swedbank utfärdar har dock en krånglig prissättning, och det faktum att man måste betala extra för elektronisk fakturaredovisning utgör ytterligare ett svaghetstecken.

Tre bra kreditkort för entreprenörer | Komplett lista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Rulla till toppen