Pulstest inför Testing Forum

Inför Ny Tekniks konferens Testing Forum i Stockholm och Malmö passade vi på att ställa ett par frågor till några av årets talare. Vad tycker de är viktigast att diskutera inom testing just nu? Och vad ser de mest fram emot med Testing Forum 2016?

Robin Bergh, Agile tester, Kambi
Exploratory testing ihop med Continious Deploy. I en värld där koden har en snabb och väloljad väg ut till produktion så blir det svårt att applicera Exploratory testing. Vid första eftertanke så borde Continious Deploy motarbeta den testmetoden. Jag har lite tankar och funderingar om hur jag tror man kan kombinera dessa som jag hoppas
kunna vädra andra.

Jag önskar att folk som jobbar med QA vill ta åt sig av idén att man kan göra viktiga förändringar underifrån. Min föreläsning handlar inte om hur chefer kan strukturera om sina team, utan snarare hur individerna kan göra stor påverkan genom små förändringar. Jag hoppas att fler kan och vill diskutera idéer av den sorten.

Jagannath Tammeleht, 
Agile Strategist, Development Process Owner, Snow Software
Jag tycker att organisationer är mogna att prata om vad som är framgångsrik mjukvara och inte bara buggar. Området test har stagnerat eller planat ut något de 2-3 senaste åren. Inte så mycket nytt på himlen och frågan är om det är ett problem. Varför är det så svårt att få test och programmering att smälta ihop?Den coachande testaren, värde eller bara Buzz Words?

Jag ser fram emot att diskutera tre saker:  Vilka utmaningar finns det med agilt och varför är det så svår? Vad är agilt och kan vi veta när vi blivit agila? Vad har agilt med test att göra?

Thomas Riha, System Architecht, Volvo Group Telematics

Micro service-arkitekturens påverkan på test och framförallt integrationstestning. Kontraktstestning är ett väldigt intressant mönster där konsumenten skriver tester på publicerande tjänsten. Även kontinuerligt simulerade användare kombinerat med monitorering och larm är ett väldigt intressant alternativ/komplement till integrationstester.

Torbjörn Ryber, user experience consultant 
Kontinuerlig integration: vilken typ av tester pratar vi om här och hur förändrar det projektets bild av test och testarnas uppgift? Det jag ser mest fram emot att diskutera är hur kan vi få hela projektet och kunden, användarna att nå en gemensam bild för att därigenom bygga produkter som verkligen funkar. Glada användare och högre lönsamhet. Men även hur testare måste anpassa sig för att hänga med och få meningsfulla arbetsuppgifter i framtiden.

Rickard Torkar, Professor, Chalmers, Göteborgs Universitet 

Det viktigaste att diskutera just nu är den oerhörda mängd med tekniska lösningar som finns tillgängliga inom forskningen men som många är helt ovetandes om. Om man bara skrapar lite på ytan så kommer man se att det finns mycket ganska mogna tekniker som är redo att sjösättas i näringslivet. Enkelt uttryckt, står man inför en utmaning, så är chansen stor att det finns forskning gjort inom området som man kan använda direkt eller efter anpassning. Jag ser fram emot att få höra vilka utmaningar deltagarna har i näringslivet!

Här kan du läsa mer om Testing Forum Stockholm och Testing Forum Malmö

 

Skriv en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *