Om 33-listan

33-listan – så funkar den

Listan “Sveriges 33 hetaste unga teknikföretag” sammanställs gemensamt av redaktionerna på tidningarna Ny Teknik och Affärsvärlden. De formella kriterierna för att få vara med på listan är ganska få och det är fritt fram för allmänheten att nominera företag via vårt formulär (se under fliken “nominera”). För att få komma med på listan krävs att företaget:

  • Är baserat på en innovation
  • Är max sju år, dvs startat 2010 eller senare enligt Bolagsverket
  • Ej är noterat på någon form av handelsplats

Ett företag kan vara med på 33-listan tre gånger. Efter nomineringsperioden vidtar ett grundligt researcharbete innan vi bestämmer den slutgiltiga listan. Resultatet presenteras vid en stor galaföreställning i Stockholm i vår. Efter finalen i Stockholm publicerar vi hela listan i Ny Teknik och Affärsvärlden. Listan är ingen rankinglista – alla som är med är vinnare.

Turné och final

Innan det är dags för den festliga finalen i Stockholm den 4 april då hela 33-listan avslöjas, är det dags för vår årliga turné. Vi åker runt i landet och besöker entreprenörstäta orter under ett trevligt kvällsarrangemang. På varje ort presenterar vi en intressant talare som delar med sig av sin entreprenörsstory och det blir mingel och goda möjligheter till nätverkande.

I fokus för varje turnéstopp ligger en pitchtävling där en vinnare direktkvalificerar sig till 33-listan. I tävlingen möts tre lokala företag, som får chansen att picha på scenen inför jury och publik. Vinnaren utses av en lokal jury under ledning av Kalle Wiklund från Ny Teknik.

Då vi i år firar 10-års jubileum av 33-listan gör vi dessutom en tillbakablick på utvecklingen av den svenska startup-scenen och firar lite extra!

Lite historia

Med 33-listan vill vi bygga en mötesplats för alla som på något sätt arbetar med teknikinnovation – entreprenörer, riskkapitalister, affärsänglar, immaterialrättsexperter, konsulter, forskare, journalister, politiker och tjänstemän. 2008 presenterades den första listan som en del av Riskkapitaldagen. 2010 arrangerade vi vårt första egna event för 33-listan på Berns, och sedan 2011 består 33-listan även av en turné runt om i landet för att träffa fler entreprenörer.

 

 

 

Kontakt

Camilla Lejon Alvfeldt – Product Director
E-post: camilla.alvfeldt[at]almatalentevents.se
Tel: +46 (0)73-317 54 11
Linkedin – se.linkedin.com/in/camilla-lejon-alvfeldt

Laurence Levey – Sales Manager and team leader
E-post: laurence.levey[at]almatalentevents.se
Tel: +46 (0)766 365 202
LinkedIn – se.linkedin.com/in/laurencelevey

Press

Eric Uggla – Presskontakt 33-listan
E-post: eric.uggla[at]gmail.com
Tel: +46 (0) 704-151525

Pressrum

Söker du bilder eller information om 33-listan?
Besök vårt pressrum här. http://news.cision.com/se/33-listan