Academy Tech Challenge

Vad?

Academy tech challenge är en tävling där Kungliga tekniska högskolan, Lunds tekniska högskola och Chalmers tekniska högskola skickar varsitt lag bestående av 3st lösningsorienterade studenter till finalen av 33-listan den 16e Maj 2018 i Stockholm.

När?

Den 16e maj klockan 09.00 så presenterar panelinvesterare ett problem för studenterna. Studenterna har fram till 16.00 på sig.

Hur?

Problemet avslöjas på plats och kräver alltså ingen förberedelse förplanerad aktivitet. Studenterna har nu fram tills 16.00 att ska tänka ut en produkt/lösning till detta problemet och samt att förbereda en pitch på max 5 min. De får under dagen konsultera deltagare och investerare på plats. Lagen får varsitt rum att arbeta med problemet. Under dagen så har lagen varsina rum (1 för varje universitet) där man får sitta och jobba med problemet. Man får under dagen konsultera deltagare och investerare på plats, det gäller att få tag i dessa under rasterna.

Presentation?

I slutet av dagen (16-16.30) så framför de tre lagen sin respektive pitch för en panel med investerare inför publiken. Investerarna får 5 minuter på sig för Q&A och väljer sedan ut en vinnare.

 

Vinnarna av Academy tech challenge presenteras i NyTeknik & Affärsvärlden!